BISKUP MONS. ZDENEK WASSERBAUER NAVŠTÍVÍ NAŠI NEMOCNICI

Při příležitosti Mezinárodního dne nemocných navštívil naši nemocnici v pondělí 12. února 2024 pražský pomocný biskup Mons. Zdenek Wasserbauer.
BISKUP MONS. ZDENEK WASSERBAUER NAVŠTÍVÍ NAŠI NEMOCNICI

Při příležitosti Mezinárodního dne nemocných navštívil naši nemocnici v pondělí 12. února 2024 pražský pomocný biskup Mons. Zdenek Wasserbauer. Setkal se s personálem, vedením nemocnice, starostou města a prohlédl si i prostory právě budované nemocniční kaple. Po tomto setkání navštívil i jednotlivá oddělení a zájemcům udělil svátost pomazání nemocných.

Mezinárodní den nemocných je věnovaný všem nemocným lidem, ale i těm, kteří o ně pečují – tj. lékařům i veškerému zdravotnickému personálu. Má připomenout a upozornit na to, co nemocní prožívají, s čím se potýkají a vyjádřit jim vzájemnou podporu. Při této příležitosti je nabízeno všem věřícím nemocným přijetí svátosti nemocných.

Jak během návštěvy pražský biskup Wasserbauer uvedl, šlo o jeho vůbec první návštěvu v tomto zdravotnickém zařízení a zřejmě ne poslední. „Před chvílí jsem zde na následné intenzivní péči navštívil jednu paní a měl jsem pocit, že to pro ni bylo velké povzbuzení,“ uvedl biskup s tím, že zároveň také se zástupci skupiny Penta Hospitals i nemocnice mluvil o práci nemocničních kaplanů i další spolupráci. „Chtěl bych vedení nemocnice poděkovat za to, že jsou otevření, že umožňují tu duchovní péči a že jí v roudnické nemocnice i velmi podporují,“ uvedl biskup. Zároveň předběžně přislíbil, že se buď on osobně, nebo některý ze zástupců biskupství, zúčastní i vysvěcení budoucí kaple. Ta by měla být v roudnické nemocnici dokončena v závěru dubna.