Nová fototerapeutická komora

Za finanční podpory pomoci města Sokolov má nemocnice novou fototerapeutickou komoru. Fototerapie pomáhá hlavně pacientům s lupénkou, ekzémy i dalšími dermatologickými onemocněními.
Nová fototerapeutická komora
Lepší, komfortnější a bezpečnější fototerapii přinesl pacientům naší nemocnice nový celotělový ozařovací systém N-LINE. Pro kožní oddělení nemocnice byl zakoupen z daru města Sokolov ve výši jednoho milionu korun a je pokračováním dlouholeté spolupráce mezi městem Sokolov a nemocnicí.
„Spolupráce mezi městem Sokolov a nemocnicí funguje už řadu let. Díky ní se podařilo pořídit celou řadu přístrojů a dokonce před časem zřídit i jedno zcela nové pracoviště, kterým je urogynekologická ambulance, jediná svého druhu v celém kraji. To vše znamená zlepšení dostupnosti i kvality poskytované péče pro obyvatele Sokolova,“ uvedl k finančnímu daru starosta města Petr Kubis s tím, že zdaleka nejde o jednostrannou spolupráci. Nemocnice spolupracuje s městem v rámci zdravotnického vzdělávání pro obyvatele města Sokolov, pořádá každoroční preventivní Den zdraví nebo přispívá sokolovským prvňáčkům.
A co konkrétního přinese pacientům ze Sokolova a okolí nová celotělová fototerapeutická kabina? Především mnohem vyšší přesnost při dávkování záření během léčby. „Nová kabina má oválný tvar, který zajišťuje optimální expozici světelné energie. Celotělový systém je vybaven 28 trubicemi typu UVA/UVA1 či UVB záření, osazené po celém vnitřním obvodu kabiny tak, aby byl celý povrch těla ozářen najednou. V kabině lze nastavit přesný typ záření pro potřeby každého pacienta a jeho kožní problém,“ vysvětlila vrchní sestra kožního oddělení Michaela Krausová s tím, že díky automatické regulaci navíc kabina po celou dobu léčby udržuje teplotu v pásmu komfortu pacienta.