Gynekologie a porodnictví

Gynekologie a porodnictví

Prevence a léčba ženských pohlavních orgánů. Těhotenská poradna.

Kde nás najdete

přízemí hlavní budovy

Ordinační hodiny

Po
9:30 - 11:30 - akutní pacientky
12:30 - 18:00 - pouze objednaní
Út
7:30 - 9:30 - akutní pacientky
10:00 - 12:00 - pouze objednaní
12:30 - 15:00 - pouze objednaní
St
7:30 - 9:00 - akutní pacientky
9:30 - 12:00 - pouze objednaní PORADNA TĚHOTNÉ
12:30 - 15:00 - pouze objednaní PORADNA TĚHOTNÉ
Čt
7:30 - 9:30 - akutní pacientky
10:00 - 12:00 - pouze objednaní
12:30 - 15:00 - pouze objednaní

PŘED KAŽDOU NÁVŠTĚVOU JE TŘEBA NAHLÁSIT SVOU PŘÍTOMNOST NA RECEPCI NEMOCNICE. Každý den je v ordin. hodinách vyhrazená doba pro pacientky s akutními potížemi - ty mohou přijít bez objednání, ale pouze v dobu k tomu určenou!

Telefonické objednávky

Po
9:30-12:00
13:00-17:30
Út-Čt
7:30-12:00
13:00-15:00

V případě, že se nedovoláte hned, prosíme, zkoušejte znovu. Sestra může být mimo ordinaci, např. v laboratoři. Děkujeme také, že respektujete naší obědovou pauzu.

Popis oddělení

POTÍŽE S TELEFONICKÝM SPOJENÍM:

Vzhledem k potížím s telefonní ústřednou velmi prosím všechny pacientky o trpělivost při telefonování do gynekologické ordinace.  V současnosti je  zřejmě každý příchozí hovor během obsazené linky jinou již telefonující pacientkou  bez navázání spojení vypojen – není slyšet žádný, ani obsazovací tón.

Prosím zkoušejte volat  v krátkých intervalech znovu, jakmile se linka uvolní,  váš hovor bude spojen s jasným signálem vyzváněcího tónu.

Linka  je  v naší ambulanci velmi vytížená,  denně volají vyšší desítky pacientek,  proto prosím velmi o trpělivost,  než bude situace  v technické rovině  vyřešena a  věřím,  že  s touto informací  bude mnohem snadnější  telefonického spojení dosáhnout. MUDr. Kramperová

 

Nově jsme opět začali přijímat nové pacientky.

 

Naše ambulance poskytuje ženám komplexní gynekologickou péči. Zajistíme preventivní prohlídky (kolposkopie, onkologická cytologie, abdominální a vaginální ultrazvuková vyšetření), poradíme vám s výběrem antikoncepce (po předchozím vyšetření provádíme i zavedení nitroděložní antikoncepce v rámci běžné ambulantní péče), zajišťujeme diagnostiku a léčbu poruch menstruačního cyklu, péči o ženy v období přechodu. Samozřejmostí je těhotenská poradna.

V rámci preventivního ročního vyšetření poskytujeme kromě standardní péče možnost vyšetření cytologie metodou Thin-prep PAP test (nebo LBC = Liquid based cytologie), tj. odběr se provede do speciálního tekutého media a následně umožní analýzu s vysokou mírou spolehlivosti zpracování všech odebraných buněk, test má lepší vypovídací hodnotu než vyšetření standardní. Pacientka v případě zájmu uhradí kultivační medium částkou 500 Kč, samotné vyšetření je hrazeno v rámci zdravotního pojištění.

V rámci těhotenské poradny poskytujeme péči pro fyziologická těhotenství, v případě rizikového těhotenství zajišťujeme v indikovaných případech péči v rizikové poradně Fakultní nemocnice Hradec Králové.

  • Provádíme ultrazvuková vyšetření vaginální i abdominální, včetně využití Doppler flowmetrie, nabízíme širší spektrum možností vyšetření na vrozené vady plodu včetně prvotrimestrálního screeningu na akreditovaném pracovišti Oblastní nemocnice Trutnov, vyšetření provádějí akreditovaní a auditovaní lékaři. Ženy mohou využít i možnost neinvazivního testování vrozených vad plodu metodou Prenascan, kterou pro naše pacientky též poskytuje Oblastní nemocnice Trutnov.
  • Případný standardní biochemický test VVV plodu ve II. trimestru provádíme krevním odběrem v nemocniční laboratoři, test pro nás zpracovává přední pracoviště Gennet.
  • Provádíme též monitoring plodu CTG přístrojem v závěrečné fázi těhotenství, péči můžeme poskytnout všem ženám s nekomplikovaným těhotenstvím až do termínu porodu.

Poskytujeme běžně základní spektrum vyšetření ženám s potížemi s otěhotněním, tedy vyšetření hormonální a vyšetření zaměřené na schopnost ovulace (ultrazvuková folikulometrie), můžeme zajistit vyšetření spermiogramu partnera.

Zajistíme očkování HPV vakcínou, kdy podáváme širokou informaci o možnosti a vhodnosti očkování pro konkrétní ženu.

Dále se věnujeme preventivnímu vyšetření prsů, nyní ve spolupráci s nově zavedenou Mammologickou poradnou na Chirurgickém oddělení nemocnice (MUDr. Jindra).

V rámci ambulance zajišťujeme i konziliární vyšetření pacientek napříč odděleními naší nemocnice. Laboratorní výsledky dodáme na počkání. Při nutnosti hospitalizace, zejména v rámci malých operačních výkonů, zajišťuje péči o naše pacientky lůžková část Chirurgického oddělení.

Personální obsazení

MUDr. Renata Kramperová

lékař

Marcela Hamáčková

sestra