NOVÁ ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE V PARDUBICÍCH

Novou ordinaci praktického lékaře pro dospělé mají od srpna k dispozici obyvatelé pardubických Polabin. Otevřela se v budově tamního Alzheimer Home v Bělehradské ulici a o zájemce rozhodně nemá nouzi. Registrovat se totiž mohou přijít i bez předchozí objednávky.
NOVÁ ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE V PARDUBICÍCH

„Ordinaci jsme otevřeli na základě požadavků pacientů. Lidé se ptali, jestli když do zdejšího domova chodí lékař, nemohl by kromě klientů domova ošetřovat také veřejnost,” říká Jana Šperlová, ředitelka Ambulance Penta. A od myšlenky k samotné realizaci už to byl jenom krok.

Dnes o pacienty z řad obyvatel Pardubic v nové ordinaci pečuje mladá, ale zároveň velmi zkušená praktická lékařka Jana Slaninková. Ta se, vedle běžné praxe, totiž stará také o seniory v domově důchodců a řadu zkušeností sbírala už v průběhu studia. Mimo jiné třeba na interním oddělení v Novém Bydžově a při pohotovostech v královéhradecké fakultní nemocnici.

“Asi nejvíc si budeme zakládat na dvou věcech. Tou první je, aby naše ordinace šla s dobou, byla moderní, a tak jak jde medicína dopředu, šli jsme s ní dopředu i my,” vysvětluje lékařka. Zároveň chce na svém pracovišti klást velký důraz na prevenci. “Považuji ji za hodně důležitou. Spoustě onemocnění lze předcházet a jiná lze účinně léčit, pokud se odhalí včas. Takže chceme se sestřičkou hlídat i pravidelné termíny prohlídek a zvát na ně naše pacienty. A to včetně prevence zaměřené na krevní tlak, cholesterol nebo cukrovku.”

Otevřením nové ordinace si Jana Slaninková plní další část svého dětského snu. Ačkoliv v rodině nikdo v oboru nepracoval, lékařkou chtěla být už jako malá. Po studiu gymnázia tak nemohla zamířit jinam, než na lékařskou fakultu, kde úspěšně na Karlově univerzitě promovala v roce 2012. O tři roky později složila atestaci z všeobecného lékařství. “Ale medicína je o celoživotním vzdělávání, takže tím to rozhodně nekončí. Snažím se pravidelně navštěvovat kongresy, konference a semináře pro praktické lékaře po celé republice a sbírat tak další znalosti, které mohu využít v ordinaci,” dodává lékařka.

Zájemci o registraci u doktorky Slaninkové mohou přijít i bez předchozí objednávky. V ordinaci jim sestřička naplánuje jak rozsáhlou vstupní zdravotní prohlídku, včetně odběrů, tak zajistí převod zdravotnické dokumentace od posledního ošetřujícího lékaře. Nová ordinace v pardubickém Alzheimer Home je otevřena prozatím 3x týdně, v pondělí, úterý a ve čtvrtek od 8 do 13 hodin.

Více informací k ordinaci zde.